💥 Doda na tronie influencerów! Hipokryzja, prawda czy genialna strategia?

:microphone: Doda na szczycie! Wyprzedziła Annę Lewandowską i J Leosię w rankingu najbardziej wpływowych influencerów. Jak to możliwe, że ktoś, kto „nie obchodzi się internetem”, stał się jego królową? :thinking::bar_chart:

:backhand_index_pointing_right: Doda na Instagram

:fire: „Nie interesuje mnie internet” – a jednak rządzi!

„TikToka założyłam lata temu, na Instagramie nie mam konta, tylko kontakt z fanami. Nie jestem słupem reklamowym, nie zatrudniam kamerzystów, nie korzystam z AI do pisania postów. Po prostu jestem sobą” – mówi Doda.

Czy to właśnie autentyczność sprawia, że ludzie wolą ją od „plastikowych” influencerów? A może to tylko sprytnie wykreowany wizerunek?

:skull: „Social media to nowotwór ludzkości” – hipokryzja?

„Internet zabija człowieczeństwo, niszczy relacje, zabiera ludziom zdrowe spojrzenie na miłość i przyjaźń” – twierdzi Doda. Ale czy mówiąc to, nie gryzie ręki, która ją karmi? Czy rzeczywiście internet to tylko narzędzie do kontaktu z fanami, czy jednak sposób na popularność i zarobki? :globe_showing_americas::high_voltage:

:balance_scale: Stalkowanie, hejterzy i sądy – Doda się broni!

„Jestem ofiarą cyberprzemocy od co najmniej dekady. Moje konto jest zgłaszane przez kilkanaście tysięcy stalkerów rocznie, hejterów mam mnóstwo” – przyznaje.

Doda namawia do walki z hejtem: „Ludzie nie są anonimowi. Są konkretne paragrafy na cyberprzemoc, nękanie, mobbing w internecie. Z przyjemnością wysyłam raz w miesiącu kilka pozwów, również do osób publicznych, które potrafią nękać.”

Czy walka z hejtem ma sens, czy tylko nakręca spiralę konfliktu? Czy celebryci powinni ignorować krytykę, czy z nią walczyć?

:police_car_light: Oskarżenia i sądowe afery – co z jej byłym partnerem?

W mediach pojawiają się oskarżenia wobec byłego partnera Dody, który ma prawie 200 zarzutów i jest winien ludziom około 40 milionów złotych. Czy Doda czuje się ofiarą, czy może jest współodpowiedzialna?

„Nigdy nie czuję się współodpowiedzialna. Całe moje życie jest wynikiem moich decyzji – czasem złych, czasem naiwności. Nie można od tego umywać rąk, ale trzeba stawić czoła” – tłumaczy.

Doda krytykuje media za publikowanie takich informacji: „Do tego jest sąd, a akta sprawy nie powinny wypływać z prokuratury do dziennikarzy. To jest nielegalne.”

Czy faktycznie media powinny zostawić takie sprawy sądom, czy opinia publiczna ma prawo wiedzieć?

:brain: „IQ 156 – Doda najinteligentniejsza w show-biznesie?”

Doda twierdzi, że ma IQ 156 i jest „najinteligentniejszą osobą w show-biznesie”. Czy inteligencja przekłada się na sukces? Czy może popularność i kontrowersje są ważniejsze?

:heart_with_arrow: „Marzyłam o prawdziwej miłości, ale teraz szukam samej siebie”

„Byłam otoczona mężczyznami, którzy ciągnęli za sobą różne problemy. Teraz sprzątam, sprzątam, sprzątam.”

Czy Doda powinna odsunąć się od show-biznesu, by odnaleźć siebie? „Lubię samotność, zawsze mi służyła. Może najlepszą decyzją byłoby wyciągnięcie wtyczki i odcięcie się?”

:fire: Dyskusja rozgrzana do czerwoności!

Czy Doda zasłużyła na miano królowej internetu?
Czy walka z hejtem ma sens, czy tylko go podsyca?
Czy celebryci powinni odpowiadać za błędy swoich bliskich?
Czy naprawdę inteligencja ma znaczenie w show-biznesie?

:speech_balloon: Kochacie ją czy nie możecie znieść?
Dajcie znać w komentarzach! :backhand_index_pointing_down::fire:

:eyes: Koniecznie też zobacz :backhand_index_pointing_down::backhand_index_pointing_down: